Home
facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Radio reportages

marjon-op-reportageAl meer dan tien jaar loop ik met mijn microfoon door Latijns Amerika. Herriemaken, kakelen, schreeuwen, huilen, lachen en zingen hoort hier tot de dagelijkse behoeften.
Een paradijs voor radiomakers.
Luister, geniet, lach, en huiver mee.


 

 


 • 'Falklands nog open zenuw in Argentinië'

  maandag, 02 april 2012

  malvinasDertig jaar na de oorlog tussen de Britten en de Argentijnen om de Falkland-eilanden (Las Malvinas in het Spaans), blijft die eilandengroep op een paar honderd kilometer van Argentinië inzet van een felle woordenstrijd. Correspondenten Arjen van der Horst en Marjon van Royen over het conflict.

  Lees meer...
 • Argentinië herdenkt oorlog Falkland-eilanden

  maandag, 02 april 2012

  malvinas-monumento2Met militaire parades wordt vandaag in Argentinië herdacht dat het Argentijnse leger 30 jaar geleden de eilandengroep de Malvinas, ook wel bekend als de Falklands, binnenviel. Correspondent Marjon van Royen is benieuwd waarom deze kwestie voor de Argentijnen nog steeds zo belangrijk voor ze is.

  Lees meer...
 • Paus bezoekt Fidel Castro op Cuba

  donderdag, 29 maart 2012

  In Havana heeft paus Benedictus een openluchtmis geleid voor 300.000 Cubanen. Daarmee sloot hij zijn bezoek aan Cuba af. Maar niet voordat hij een ontmoeting had met oud-president Fidel Castro. Correspondent Marjon van Royen in Havana.

  Lees meer...
 • 'Paus sprak maar een uurtje met Raul Castro'

  woensdag, 28 maart 2012

  Op de tweede dag van zijn bezoek aan Cuba heeft paus Benedictus XVI een ontmoeting gehad met president Raúl Castro. Castro heeft de kerk nodig, onderandere voor zijn economische hervormingsplannen. Correspondent Marjon van Royen in Havana.

  Lees meer...
 • Paus: Cuba heeft niets te vrezen van RK-Kerk

  dinsdag, 27 maart 2012

  benedict-raulPaus Benedictus is in Cuba voor zijn eerste bezoek aan het streng communistische eiland. Het is een politiek zeer gevoelig bezoek. In Santiago leidde hij een mis op het plein van de revolutie. Tienduizenden Cubanen waren er bij. Correspondent Marjon van Royen is op Cuba, in Havana.

  Lees meer...
 • Paus heeft ontzettend sloom programma op Cuba

  maandag, 26 maart 2012

  Paus Benedictus is gearriveerd op Cuba voor zijn eerste bezoek. Officieel komt hij naar het eiland ter ere van de 400-jarige verjaardag van de patroonheilige van het eiland, de Heilige Maagd van El Cobre. Maar net als in 1998 lijkt ook dit bezoek vooral politiek gemotiveerd. Marjon van Royen blikt vooruit.

  Lees meer...
 • De paus zit in een klem

  maandag, 26 maart 2012

  damasdeblanco-arrestDemonstranten van Vrouwen in het Wit uit Cuba wil Paus Benedictus spreken die vanavond aankomt. Kardinaal Jaime Ortega onthoudt zich van openlijke kritiek en schaart zich achter de officiële lijn. Zo sprak hij zich uit tegen het 50-jarige Amerikaanse embargo, maar oefent hij ook subtiel druk uit om de mensenrechten te respecteren.

  Lees meer...
 • 'Braziliaanse munt staat idioot hoog' door Europa

  zaterdag, 03 maart 2012

  Brazilië haalt uit naar Europa vanwege de monetaire politiek die bij ons gevoerd wordt, en waardoor de real, de Braziliaanse munt, alsmaar duurder wordt. "De Europese banken kannibaliseren onze economie", zegt president Dilma Roussef. Correspondent Marjon van Royen in Rio de Janeiro.

  Lees meer...
 • Als een koekblik in elkaar gedrukt

  dinsdag, 28 februari 2012

  trein-ongeluk-buenos-airesBij het treinongeluk in Buenos Aires in Argentinië zijn zeker 49 doden gevallen. Meer dan 600 mensen raakten gewond. Het was het ergste treinongeluk in dertig jaar in Argentinië. De oorzaak is waarschijnlijk een kapotte rem, mogelijk door gebrekkig onderhoud. Correspondent Marjon van Royen.

  Lees meer...
 • Billen slingeren weer heen en weer in Rio

  vrijdag, 17 februari 2012

  vania-flor2Het Braziliaanse Rio de Janeiro ontwaakt en maakt zich op voor De Grote Dag. Want vandaag begint ook daar het carnaval, het Brazilaanse volksfeest. Correspondent Marjon van Royen was bij de voorbereiding van twee sambascholen en ontdekte dat die twee totaal verschillende muzen hebben uitgekozen.

  video

  Billen mogen weer trillen in Rio, 19 februari 2012

  Lees meer...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags