Home Radio reportages
facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Reportages Radio 1 Journaal

marjon-op-reportageAl meer dan tien jaar loop ik met mijn microfoon door Latijns Amerika. Herriemaken, kakelen, schreeuwen, huilen, lachen en zingen hoort hier tot de dagelijkse behoeften.
Een paradijs voor radiomakers.
Luister, geniet, lach, en huiver mee.


 

 


 • Eerste vrouwelijke president van Brazilië beëdigd

  zondag, 02 januari 2011

  dilma_rousseffIn Brazilië is gisteravond de eerste vrouwelijke president van het land beëdigd. Dilma Rouseff is de opvolger van president Lula, die volgens velen de populairste president ooit was. Correspondent Marjon van Royen beleefde de machtsoverdracht van nabij.

  Lees meer...
 • Afscheid Lula

  donderdag, 30 december 2010

  luiz-inacio-lula-da-silvaIgnacio Lula da Silva - beter bekend als Lula - is aan zijn laatste dagen bezig als president van Brazilië. Hij is de populairste Braziliaanse president ooit. In zijn acht jaar presidentschap is hij overladen met cadeau's. Het zijn er zelfs zoveel dat Lula's verhuizing vanuit het presidentieel paleis nog een hele toer wordt.

  videoNOS Journaal: De laatste speech van Lula

  Lees meer...
 • Ciudad Juárez, stad van de Mexicaanse drugsoorlog

  zaterdag, 25 december 2010

  juarezrepoDe drugsoorlog in Mexico houdt alles en iedereen in zijn greep. Duizenden doden zijn er al gevallen, vaak onschuldige burgers. Marjon van Royen maakte afgelopen week reportages vanuit het noorden van Mexico. Dit is de laatste uit dat gebied.

  Lees meer...
 • Ciudad Juarez, de gevaarlijkste stad ter wereld

  vrijdag, 24 december 2010

  rivera-del-bravoVier jaar geleden begon de Mexicaanse president Calderón een heuse oorlog om een einde te maken aan het drugsgeweld. Maar dat is niet bepaald gelukt. Alleen al in de stad Ciudad Juarez zijn dit jaar meer dan 3000 mensen vermoord. Een reportage van Marjon van Royen vanuit Ciudad Juarez op de grens met de VS. Dat is op dit moment de gevaarlijkste stad ter wereld.

  Lees meer...
 • Guatemala heeft last van Mexicaanse drugskartels

  maandag, 20 december 2010

  guatemala-drugswarDe Mexicaanse drugskartels werken steeds vaker over de grens. Buurland Guatemala heeft er zelfs zoveel last van dat het de noodtoestand heeft uitgegroepen. Correspondent Marjon van Royen is in Mexico om reportages te maken over de drugsoorlog daar.

  Lees meer...
 • Bezoek aan de gevaarlijkste stad ter wereld

  donderdag, 16 december 2010

  juarez-federalesHet aantal moorden in de Mexicaanse stad Ciudad Juarez heeft een recordhoogte bereikt. Afgelopen jaar werden er zeker 3000 mensen omgebracht, dat gebeurde vooral tijdens gevechten tussen drugsbendes. Dat is tien keer zoveel als in 2007. Ciudad Juarez, vlakbij de grens met Texas, staat bekend als de gevaarlijkste stad ter wereld.

  Lees meer...
 • 'Hertelling lost niets op'

  vrijdag, 10 december 2010

  haiti-hertellenIn Haïti gaan ze de stemmen opnieuw tellen. De verkiezingen van twee weken geleden zouden niet eerlijk zijn verlopen en ook over de uitslag heerst woede en onbegrip. Een tweede ronde moet uitkomst bieden, maar veel Haïtianen geloven er niet meer in. Correspondent Marjon van Royen licht toe.

  Lees meer...
 • Spanning nog steeds voelbaar in sloppenwijken Rio

  maandag, 06 december 2010

  tanks-favelaHet is een week geleden dat leger en politie in Rio de Janero een complex van 10 sloppenwijken bezetten. De actie was bedoeld om de stad veiliger te maken voor het WK voetbal, dat is over 4 jaar in Brazilië. Bij de gevechten tussen de agenten en de drugsbazen vielen 39 doden, onder wie ook burgers. Correspondent Marjon van Royen ging een van de sloppenwijken in en merkte dat de spanning nog overal voelbaar is.

  Lees meer...
 • Dilma Rousseff nieuwe president van Brazilië

  maandag, 01 november 2010

  dilma_lula_petroDilma Rousseff wordt de nieuwe president van Brazilië. Ze werd gisteren verkozen. Voor het eerst krijgt het Latijns Amerikaanse land een vrouw als president. Rousseff was kabinetschef van de populaire huidige president van Brazilië Lula da Silva. Maar die is na twee termijnen niet meer herkiesbaar.

  Lees meer...
 • Is Brazilië klaar voor een vrouwelijke president?

  vrijdag, 29 oktober 2010

  dilmadilmaDe vrouwelijke presidentskandidaat Dilma Rousseff loopt voorop in de peilingen in Brazilië. Het lijkt erop dat de kandidate zondag in de tweede ronde de verkiezingen gaat winnen. Ze is aangewezen door de razend populaire linkse president Lula. Na voor het eerst een arbeider, lijkt Brazilië nu ook voor het eerst een vrouw als president te krijgen. Is dit enorme macholand daar wel klaar voor vraagt correspondent Marjon van Royen zich af?

  Lees meer...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags