Home Radio reportages Argentinië
facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Argentinië

 • 'Falklands nog open zenuw in Argentinië'

  maandag, 02 april 2012

  malvinasDertig jaar na de oorlog tussen de Britten en de Argentijnen om de Falkland-eilanden (Las Malvinas in het Spaans), blijft die eilandengroep op een paar honderd kilometer van Argentinië inzet van een felle woordenstrijd. Correspondenten Arjen van der Horst en Marjon van Royen over het conflict.

 • Argentinië herdenkt oorlog Falkland-eilanden

  maandag, 02 april 2012

  malvinas-monumento2Met militaire parades wordt vandaag in Argentinië herdacht dat het Argentijnse leger 30 jaar geleden de eilandengroep de Malvinas, ook wel bekend als de Falklands, binnenviel. Correspondent Marjon van Royen is benieuwd waarom deze kwestie voor de Argentijnen nog steeds zo belangrijk voor ze is.

 • Als een koekblik in elkaar gedrukt

  dinsdag, 28 februari 2012

  trein-ongeluk-buenos-airesBij het treinongeluk in Buenos Aires in Argentinië zijn zeker 49 doden gevallen. Meer dan 600 mensen raakten gewond. Het was het ergste treinongeluk in dertig jaar in Argentinië. De oorzaak is waarschijnlijk een kapotte rem, mogelijk door gebrekkig onderhoud. Correspondent Marjon van Royen.

 • Argentijnse president heeft kanker

  woensdag, 28 december 2011

  krichner-chavez-kankerBij de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner is schildklierkanker geconstateerd. Dat maakte haar regering in een verklaring bekend. Meerdere regeringsleiders in Latijns Amerika kampen met hetzelfde probleem. U hoort Latijns-Amerika correspondent Marjon van Royen.

 • 'Kirchner wint absoluut zeker de Argentijnse verkiezingen'

  zaterdag, 22 oktober 2011

  kirchner-verkiezing-2011Morgen neemt de zittende president Cristina Kirchner het in Argentinië op tegen een handvol andere kandidaten. Maar door haar sociale programma's en keuze voor de arbeiders, heeft ze inmiddels dezelfde sterrenstatus als Eva Peron.

 • De kleren maken ... de vrouw aan het hoofd van Argentinië

  vrijdag, 21 oktober 2011

  Aanstaande zondag kan de huidige president van Argentinië, Cristina Kirchner haar herverkiezing bijna niet ontgaan. Correspondent Marjon van van Royen sprak met haar kleermaker voor een verklaring van het succes en het contrast tussen haar chique kleding en de populariteit onder de armere bevolking.

 • Argentijnen bewijzen laatste eer aan Kirchner

  vrijdag, 29 oktober 2010

  Tienduizenden Argentijnen hebben de laatste eer bewezen aan ex-president Nestor Kirchner die woensdag op 60-jarige leeftijd is overleden. De dood van Kirchner heeft veel Argentijnen diep geraakt. Latijns-Amerika correspondent Marjon van Royen vertelt meer over de persoon van Kirchner.

 • Néstor Kirchner overleed aan een hartaanval

  woensdag, 27 oktober 2010

  nestor-kirchnerVrij onverwacht is Néstor Kirchner overleden. Hij was van 2003 tot 2007 de president van Argentinië. Na zijn aantreden schrapte Kirchner de amnestieregelingen voor militairen die beschuldigd waren van moord en marteling tijdens de vuile oorlog in Argentinië.  Een gesprek met correspondent Marjon van Royen.

 • Argentijnen stemmen in met homohuwelijk

  vrijdag, 16 juli 2010

  gay-marriage-argentinaArgentinië heeft als eerste Latijns-Amerikaans land per wet ingestemd met het homohuwelijk. Dat ging niet zomaar, maar liefst 14 uur werd er gedebateerd in de Argentijnse senaat. Op straat stonden grote groepen voorstanders van de homobeweging én tegenstanders van de Katholieke Kerk in spanning af te wachten. Een gesprek met correspondent Marjon van Royen.

 • Argentinië nationaliseert pensioenfondsen

  woensdag, 22 oktober 2008

  jubliadosDe Argentijnse regering nationaliseert de grote private pensioenfondsen in het land, om pensioengelden veilig te stellen. De zoveelste poging om de gevolgen van de internationale kredietcrisis te beperken. U hoort correspondent Marjon van Royen.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags