facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Chili

 • Dode bij demonstraties in Chili

  vrijdag, 26 augustus 2011

  Er wordt al weken massaal gedemonstreerd in Chili. Honderdduizenden jongeren gaan de straat en eisen betaalbaar onderwijs. Gisteravond is daarbij de eerste dode gevallen. Correspondent Marjon van Royen.

 • 'Bewind Pinochet schond mensenrechten veel vaker'

  vrijdag, 19 augustus 2011

  donde-estanEen onafhankelijke Chileense commissie heeft vastgesteld dat er veel meer mensenrechtenschendingen zijn begaan tijdens het bewind van generaal Augusto Pinochet dan eerst werd aangenomen. Correspondent in Latijns-Amerika Marjon van Royen vertelt.

 • 'Studentenprotesten Chili waren eigenlijk verboden'

  woensdag, 10 augustus 2011

  In Chili is een demonstratie van scholieren en studenten volledig uit de hand gelopen. In gevechten tussen de politie en de jongeren ging het hard tegen hard. De politie zette waterkanonnen en traangas in. Al meer dan twee maanden demonstreren tienduizenden scholieren en studenten voor hervormingen van het onderwijssysteem. President Piñera is onpupulairder dan ooit. Correspondent Marjon van Royen.

 • 'Chileense geredde mijnwerkers hebben meer problemen dan ooit'

  vrijdag, 05 augustus 2011

  Met ingehouden adem volgde de hele wereld vorig jaar het lot van 33 mijnwerkers, die precies een jaar geleden vast kwamen te zitten in de Chileense San José kopermijn. Iedereen kent de beelden hoe de mannen na 69 lange dagen met een capsule één voor één naar boven werden gehaald. De mijnwerkers werden internationale helden. Correspondent Marjon van Royen.

 • Opgraven lichaam Allende om doodsoorzaak te achterhalen

  maandag, 23 mei 2011

  allendeVeertig jaar na de dood van Salvador Allende wordt het lichaam van de socialist opgegraven. Hij kwam om tijdens een militaire coup het leger onder leiding van Generaal Pinochet. Maar over de doodsoorzaak bestaan nog steeds veel vragen. Correspondent Marjon van Royen kijkt terug in de wazige geschiedenis.

 • Chileense mijnwerkers doorbreken stilzwijgen

  zaterdag, 23 oktober 2010

  sepulvedaEen aantal van de 33 Chileense mijnwerkers heeft in media al verteld over de omstandigheden waaronder ze opgesloten zaten. En dit ondanks afspraken over voorlopige radiostilte. Marjon van Royen ving de eerste verhalen op.

 • Voorbereidingen reddingsoperatie mijnwerkers Chili

  donderdag, 14 oktober 2010

  chili-redding3Vanavond laat begint de poging om de 33 mijnwerkers in de San Jose-mijn in Chili naar boven te halen. Aan de redding van de mijnwerkers in Chili ging een lange avond aan vooraf. Een verslag van correspondent Marjon van Royen.

 • Chili hoopt op goede afloop reddingsactie

  dinsdag, 12 oktober 2010

  chili-reddingMorgenochtend vroeg worden de Chileense 33 mijnwerkers, die nu al 68 dagen onder de grond vastzitten, één voor één omhoog getakeld. Door een smal boorgat van 700 meter lang zullen ze in een capsule naar boven worden gehaald. Hopelijk een goed einde aan de langste reddingsoperatie uit de geschiedenis.

 • 'Mijnwerkers mogelijk nog tot kerst vast'

  maandag, 23 augustus 2010

  estamos-bienIn Chili kwamen bijna drie weken geleden 33 mijnwerkers vast te zitten. Dat gebeurde bij een mijnongeluk op 700 meter diepte. Een hopeloze situatie, zou je zeggen. Maar gisteravond kregen reddingswerkers voor het eerst toch contact met overlevenden. Toen reddingswerkers een boor naar boven haalden waarmee ze de mijnwerkers probeerden te bereiken, zat er een briefje aan met de tekst dat iedereen nog leeft.

  video NOS Journaal: Chileense mijnwerkers leven nog

 • Brazilië-Chili in het buurtcafé

  dinsdag, 29 juni 2010

  wk-brazilieDe Brazilianen: geliefd en gevreesd in de voetbalwereld. En aanbeden door hun eigen landgenoten. Rio de Janero was gisteravond uitgestorven; iedereen zat voor de tv, thuis of in de kroeg. Onze correspondent Marjon van Royen keek de wedstrijd in haar buurtcafé.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags