facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Paraguay

 • Grote stroomstoring in Brazilië en Paraguay

  woensdag, 11 november 2009

  stroomstoringEen grote stroomstoring vannacht in Brazilië en Paraguay. Bij de grens met Paraguay hield een waterkrachtcentrale er plotseling mee op. Tien Braziliaanse deelstaten zaten zonder stroom. In Paraguay was zelfs in 90 % van het land geen electriciteit meer. Correspondent Marjon van Royen in Rio de Janeiro.

 • President Paraguay zwaar onder vuur

  woensdag, 15 april 2009

  lugo-childIn het Zuid-Amerikaanse Paraguay ligt de president onder zwaar vuur. President Lugo geeft namelijk toegegeven niet alleen een buitenechtelijk maar zelfs een buitenwettelijk kind te hebben verwekt. Buitenwettelijk, want president Lugo was toen nog een bisschop.

 • Bisschop stoot Colorado-partij van de troon

  maandag, 21 april 2008

  Het is de voormalige bisschop Lugo gelukt. Hij heeft de verkiezingen in Paraguay gewonnen. Ondanks berichten over grootschalige fraude heeft hij de rechtse Colorado-partij verslagen. De Colorado-partij is de langst zittende regeringspartij ter wereld en is 61 jaar aan de macht geweest. En dus werd er feestgevierd bij het Lugo-kamp in Paraguay vannacht.

 • Priester Lugo mogelijk nieuwe president Paraguay

  zaterdag, 19 april 2008

  Morgen worden er in Paraguay verkiezingen gehouden. Paraguay is zo'n beetje het laatste land in Latijns-Amerika dat nog geen linkse president heeft. Na een arbeider, een coca-boer en een luitenant-kolonel, krijgt het continent er nu misschien een priester bij. En wel in de persoon van Fernando Lugo. Lugo, beter bekend als de 'armenbisschop' staat er volgens de opiniepeilingen goed voor.

  video NOS Journaal: Verkiezingen in Paraguay

 • Bisschop wil president Paraguay worden

  donderdag, 28 december 2006

  bishop-lugoFernando Lugo, de "bisschop van de armen", wil president van Paraguay worden. De voormalige bisschop van San Pedro, de armste regio van Paraguay, lijkt een serieuze kandidaat om de decennia-lange heerschappij van de Colorado partij van de vroegere dictator Stroessner te doorbreken. Wie is deze man?


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags