facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Peru

 • 28 jaar cel voor Joran van der Sloot

  vrijdag, 13 januari 2012

  28 Jaar. Zolang moet Joran van der Sloot de cel in, voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores. Dat heeft een rechter in Lima bepaald. Na zijn arrestatie anderhalf jaar geleden bekende Van der Sloot al dat hij de jonge vrouw had gedood, omdat ze informatie over de zaak-Holloway op zijn laptop zou hebben gevonden. Later trok hij die verklaring weer in. Marjon van Royen verslaat de uitspraak.

 • 'Schuldbekentenis om strafvermindering'

  woensdag, 11 januari 2012

  joran-uitspraakHet proces tegen Joran van der Sloot in Peru. Hij staat daar terecht in verband met de dood van Stephany Flores, een meisje dat op zijn hotelkamer dood werd gevonden. Een klein rechtszaaltje, een houten stoeltje voor Van der Sloot en veel media-aandacht. Correspondent Marjon van Royen.

 • Proces Joran van der Sloot van start in Peru

  vrijdag, 06 januari 2012

  Vandaag begint in Peru het proces tegen Joran van der Sloot. Hij wordt ervan beschuldigd de 22-jarige studente Stephany Flores te hebben vermoord, na een partijtje poker in een Casino in de Peruaanse hoofdstad Lima. Marjon van Royen blikt terug en vooruit.

 • 'Ik ga ervan uit dat dit Jorans eerste politieverhoor in Peru was'

  maandag, 26 september 2011

  joran-confesionDe Peruaanse nieuwszender RPP heeft een video gepubliceerd waarop Joran van der Sloot de moord op Stephany Flores bekent. Dat Van der Sloot tegenover de Peruaanse politie de moord had toegegeven, was al bekend. De beelden van het politieverhoor waren toe nu toe echter nooit vrijgegeven. Correspondent Marjon van Royen keek kritisch naar het videofragment.

 • Familie Stephany Flores is bang dat Joran vrijkomt

  zaterdag, 27 augustus 2011

  vandersloot2Het Openbaar Ministerie in Peru eist 30 jaar cel tegen Joran van der Sloot. Hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Flores in mei 2010. Hoewel de eis nu bekend is, moet het proces nog beginnen. Staat de rechtszaak eind december niet in de steigers, dan moet Van der Sloot worden vrijgelaten.

 • Inauguratie nieuwe president Peru

  donderdag, 28 juli 2011

  Ollanta Humala is nu officieel president van Peru. Een paar jaar geleden profileerde hij zich als pupil van president Hugo Chávez van Venezuela, bepaald geen lieveling van Wall Street. Het bleef aan Humala kleven, ook al nam hij tijdens zijn campagne afstand van Chávez. De winnaar van de verkiezingen benadrukte meer te zien in het model van Lula, oud-president van Brazilië en knuffelbeer van de financiële wereld.

 • Nek-aan-nekrace verkiezingen Peru

  maandag, 06 juni 2011

  humalaDe tweede ronde van de presidents-verkiezingen in Peru. Het was een nek-aan-nek-race tussen Keiko Fujimori en Ollanta Humala. Die laatste heeft de strijd gewonnen en wordt nu de nieuwe president van Peru. Humala kondigde aan een "regering van nationaal overleg" te zullen vormen. Hij wil de welvaart in het land eerlijker verdelen.

 • Presidentensverkiezingen Peru tussen ex-militair en dochter Fujimori

  zaterdag, 04 juni 2011

  keikoIn Peru is er een nek-aan-nekrace bezig tussen twee presidentskandidaten. Aan de ene kant Ollanto Humala, een voormalig militair die diende onder Fujimori, maar zich in 2000 tegen de toenmalige president keerde. Aan de andere kant de 34-jarige dochter van Fujimori. Correspondent Marjon van Royen schetst een portret van deze strijdlustige vrouw die graag in de voetsporen van haar vader treedt.

 • Nobelprijs voor de Literatuur naar Vargas Llosa

  donderdag, 07 oktober 2010

  vargas-llosaDe Peruaanse schrijver Mario Vargas Llosa heeft de Nobelprijs voor de literatuur gewonnen. Hij maakte naam met De Stad en de Honden en Het Groene Huis. Vargas Llosa is 74 jaar. De jury prees hem voor zijn analyse van machtsstructuren en zijn scherpzinnige inzicht in het verzet, de opstand en de nederlaag van het individu.

 • Advocaat Joran heeft kritiek op de gang van zaken

  vrijdag, 11 juni 2010

  joran-van-der-slootMaximo Altez, zo heet de nieuwe advocaat van Joran van der Sloot. Altez heeft kritiek op de gang van zaken tijdens het verhoor van de Nederlander die wordt verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags