Home Weblog
facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Weblog

 • 'Waar is Amarildo?'

  woensdag, 27 november 2013

  De terreur van de Braziliaanse ‘pacificatiepolitie’

  waar-is-amarildo

  Elke dag schiet de politie in Rio de Janeiro drie sloppenwijkbewoners dood – meestal standrechtelijk. Amarildo, een arme hulpmetselaar, is een van de 33.000 mensen die de afgelopen zes jaar zijn verdwenen. ‘Het leven van een sloppenwijkbewoner heeft geen waarde.’

  Lees meer...
 • De opstand van de vele bordjes

  donderdag, 20 juni 2013

  Kan deze beweging Brazilië echt veranderen?

  brazilie-protest-2013f‘Ik ben uit facebook gestapt’. In een flits lees ik haar bordje. Het meisje is alweer opgegegaan in de golvende menigte. Een kakafonie van stemmen, leuzen, honderdduizend gezichten samengestroomd in het centrum van Rio. Nieuwsgierige ogen speuren elkaar af en lezen elkaars zelfgeschreven bordjes.

  Lees meer...
 • Evenblij in Rio

  donderdag, 13 juni 2013

  evenblij-in-rio

  Met het WK Voetbal 2014 en de Olympische Spelen 2016 is Rio de Janeiro de komende jaren dé sporthoofdstad van de wereld. Frank Evenblij gaat alvast naar Brazilië om te kijken hoe de stad er voor staat en gaat met Marjon van Royen op zoek naar de roots van Garrincha. (Bekijk de uitzending)

  Lees meer...
 • Marjon van Royen in De Overnachting

  zondag, 13 januari 2013

  marjon-vlakTe gast bij Patrick Lodiers in The College Hotel was journaliste Marjon van Royen voor De Overnachting (BNN). Al 13 jaar woont ze in Brazilie, een van haar grote liefdes. Maar wat is liefde?

  geluidLuister naar De Overnachting

  Lees meer...
 • Marjon van Royen over de ziekte van Hugo Chávez

  maandag, 07 januari 2013

  De 58-jarige Venezolaanse president Hugo Chávez moet zich opnieuw laten behandelen voor een kwaadaardige tumor. Dat heeft hij afgelopen zaterdag naar buiten gebracht. Op 10 januari wordt hij als president opnieuw geïnaugureerd, maar de vraag is of Chávez dit fysiek aan kan.

  Lees meer...
 • Marjon van Royen: 'Het is een naar gevoel om niet meer gewild te zijn'

  zaterdag, 05 januari 2013

  marjon-interview-vk050113
  Marjon van Royen tijdens haar laatste reportage voor de NOS
  Met grote tegenzin neemt Marjon van Royen afscheid als NOS-correspondent in Latijns-Amerika. Weemoedig blikt ze terug op dertien fantastische jaren.

  Een interview met de gewezen NOS- correspondent Marjon van Royen (55) moet via Skype. Ze woont in Rio de Janeiro, de stad waar ze dertien jaar geleden kwam wonen. Ze wil er nooit meer weg, ook al valt de stroom dagelijks uit en staat ze vaak uren in de rij voor de bank.

  Lees meer...
 • Rijkste man van Brazilië niet meer de rijkste

  donderdag, 03 januari 2013

  eikeEike Batista is zijn naam. Hij had alles. De mooiste luxe hotels van Rio (in verbouw), de grootste havens (in aanbouw). En ook de lekkerste carnavals -muze van Brazilië aan de halsband (in scheiding).
  Een tendens voor Brazilië? Ik zeg : ‘JA'. Een veeg teken? ‘Ja’.

  Lees meer...
 • Ik kan mijn schoenen niet meer laten poetsen

  dinsdag, 01 januari 2013

  brazil-economy-graphThe sky is the limit, overal in Latijns-Amerika, op Venezuela na. Iedereen loopt te shoppen in Rio, waar ik woon. Dat komt omdat vijftig procent van de bevolking de afgelopen jaren tot de middenklasse is gaan behoren. Mensen die overigens maar tussen de 600 en 1200 dollar per gezin hebben.

  Lees meer...
 • Marjon van Royen blijft trouw aan Rio

  maandag, 31 december 2012

  marjon-rio-san-juanMarjon van Royen moet vanaf morgen stoppen als NOS-correspondent in Latijns Amerika. 'Ik ben daar heel verdrietig over.' In Dit is de Dag vertelt ze over haar allermooiste radioreportage en hoe zij haar journalistieke werk voortzet vanuit Rio de Janeiro.

  Lees meer...
 • "Dit vak is mijn leven"

  dinsdag, 20 november 2012

  vara-gidsInterview met Marjon van Royen in de Vara-gids. Vanaf 1 januari moet zij to haar grote verdriet na 13 jaar stoppen als correspondent in Latijns Amerika. Dankzij het nieuwe rouleerbeleid van de NOS. Kapitaalvernietiging. "Juist omdat ik hier al meer dan tien jaar zit ... Ik heb een dik adressenboek. Een ander moet dat weer helemaal opbouwen. En tegen de tijd dat-ie het een beetje weet, moet hij ook weer weg." Lees het interview.

  Lees meer...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags