Home Televisie reportages
facebooktwitter 

Colombiaanse vrede

rio-public-transport-chaos

Een middelvinger van de kerk

Braziliaanse gevangenissen

Een wasmand vol ledematen

Reportages NOS Journaal

Reportages Marjon van Royen voor Pauw & Witteman over WK voetbal in Brazilië

maandag, 05 mei 2014

Het voetbalveldje van Vando in de favela

Over ruim een maand begint het WK voetbal in Brazilië. Pauw & Witteman kijkt alvast vooruit om erachter te komen wat we kunnen verwachten. Marjon van Royen maakte een aantal reportages voor de uitzending. Bekijk hier de langere versies.

De nieuwe middenklasse: vuilscheidster Claudete* * *
Fuck de Cup: ‘Een feestje waarop wij niet zijn uitgenodigd’* * *
Politiegeweld: Om het WK ‘rustig’ te laten verlopen

Elke dag vermoordt de politie minstens 2 mensen. ´Verzet tegen arrestatie’ heet dat. In de favelas van Rio doodt de politie meer mensen dan ze arresteren. Corrupte bendes van de politie laten ook mensen verdwijnen. De afgelopen 6 jaar verdwenen alleen al in Rio 30.000 mensen. Dat is meer dan 100 keer zoveel dan in 25 jaar militaire dictatuur in heel Brazilie.* * *
Alleen op het strand is iedereen gelijk…* * *
Regentijd!

Natuurlijk zijn de stadions niet helemaal klaar. En natuurlijk valt er veel in het water. Al is het omdat het bij de finale in Rio hartje winter is. Dit is hoe de Brazilianen zelf ermee omgaan.

* * *

De uitzending van Pauw & Witteman over het WK in Brazilië bestrijkt niet alleen het sportieve gebied maar ook de cultuur, de favela's en de protesten tegen het organiseren van het WK. De gasten: Marjon van Royen is correspondent in Brazilië en legt uit hoe het land er voor staat en wat we kunnen verwachten tijdens het aankomende WK. Nanko van Buuren werkt in de sloppenwijken van Brazilië en legt uit hoe het aankomende WK leeft in de favela's. Barbara Baarsma gaat in op de economische situatie van Brazilië en hoe het organiseren van het WK hier invloed op heeft. Journalist Frits Barend maakte meerdere WK's mee en legt uit wat we kunnen verwachten van het voetbal in Brazilië. Zangeres Lilian Vieira is geboren in Brazilië en licht toe hoe er in het land wordt toegeleefd naar het WK. Daarnaast treedt ze op met Banda MPB.


Video CV in English

marjon-correspondent3

All English Language Videos

De nacht van de schreeuw

rainbow_cover

De pers:
‘Leest als een roman' NRC Handelsblad

‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen

ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95

Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.

Omslagillustratie: Wim Hardeman

Bekijk de foto's horend bij 'De nacht van de schreeuw'


Tags