De afzetting van Dilma Rousseff
Waarom de Brazilianen voor corruptie blijven stemmen
Het gaat lekker in Brazilië...
met de voorbereiding van een ‘veilig' en 'schoon’ WK voetbal in juni 2014.
De terreur van de Braziliaanse ‘pacificatiepolitie’
Nog altijd rollen de doodskoppen door Rio
Met fotos van Kadir van Lohuizen
De opstand van de vele bordjes
Kan deze beweging Brazilië echt veranderen?
Marjon van Royen: 'Het is een naar gevoel om niet meer gewild te zijn'
Marjon van Royen blijft trouw aan Rio
In Dit is de Dag vertelt ze over haar allermooiste radioreportage
Interview met Marjon van Royen in de Vara-gids
Dertien jaar erop voorbereid geweest. En dan gebeurt het echt, en toch eigenlijk niet.
Slachtpartijen in Braziliaanse gevangenissen
Brazilië heeft twee soorten gevangenissen: mooie ruime penitentiaire inrichtingen voor rijke mensen. En opslagplaatsen voor de armen, de zwarte bevolking uit de sloppenwijken. ‘Het gaat hier puur om het wegwerken van mensen.’
Het is gebeurd. Dertien jaar erop voorbereid geweest. En dan gebeurt het echt, en toch eigenlijk niet. Gewapende mannen met bivakmutsen in mijn woonkamer. Aan tafel mijn geliefde. En mijn vriendin Liza. We drinken op de kat die we net begraven hebben. Ik moet die lul straks toch even zeggen dat dit geen leuke geintjes zijn in Rio. Dat is mijn eerste gedachte wanneer ik nummer één zie binnenspringen.
LEES MEERNa een gijzeling en overval in haar huis in Rio de Janeiro vertelde correspondent Marjon van Royen haar verhaal op de weblog van de NOS. Marjon werd daarmee in één keer zelf nieuws. Voor Radio 1 vertelt ze haar ze verhaal.
LEES MEER28 Jaar. Zolang moet Joran van der Sloot de cel in, voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores. Dat heeft een rechter in Lima bepaald. Na zijn arrestatie anderhalf jaar geleden bekende Van der Sloot al dat hij de jonge vrouw had gedood, omdat ze informatie over de zaak-Holloway op zijn laptop zou hebben gevonden. Later trok hij die verklaring weer in. Marjon van Royen verslaat de uitspraak.
LEES MEERHet proces tegen Joran van der Sloot in Peru. Hij staat daar terecht in verband met de dood van Stephany Flores, een meisje dat op zijn hotelkamer dood werd gevonden. Een klein rechtszaaltje, een houten stoeltje voor Van der Sloot en veel media-aandacht. Correspondent Marjon van Royen.
LEES MEERNOS-correspondent in Midden-Amerika Marjon van Royen vertelt bij Pauw & Witteman over de greep van de drugskartels op Midden-Amerika.
LEES MEERNOS Journaal: Marjon van Royen interviewt Mara-leden in Guatemala
LEES MEERCentraal Amerika is één van de meest geweldadige regio's in de wereld. Volgens de Wereldbank vinden er gemiddeld vier keer meer moorden plaats dan in de rest van de wereld. In Guatemala bijvoorbeeld vielen in de burgeroorlog in de jaren 80 en 90 meer dan 200.000 doden. En het geweld is er sindsdien alleen maar toegenomen. Het land wordt geterroriseerd door drugskartels en jeugdbendes. Een verslag van Marjon van Royen uit Guatemala.
LEES MEERNOS Journaal: Mara's: de schrik van Guatemala
LEES MEER‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen
ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95
Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.
Omslagillustratie: Wim Hardeman