De afzetting van Dilma Rousseff
Waarom de Brazilianen voor corruptie blijven stemmen
Het gaat lekker in Brazilië...
met de voorbereiding van een ‘veilig' en 'schoon’ WK voetbal in juni 2014.
De terreur van de Braziliaanse ‘pacificatiepolitie’
Nog altijd rollen de doodskoppen door Rio
Met fotos van Kadir van Lohuizen
De opstand van de vele bordjes
Kan deze beweging Brazilië echt veranderen?
Marjon van Royen: 'Het is een naar gevoel om niet meer gewild te zijn'
Marjon van Royen blijft trouw aan Rio
In Dit is de Dag vertelt ze over haar allermooiste radioreportage
Interview met Marjon van Royen in de Vara-gids
Dertien jaar erop voorbereid geweest. En dan gebeurt het echt, en toch eigenlijk niet.
Protestanten torpedeerden de Colombiaanse vrede
De evangelische kerken in Colombia bepalen in toenemende mate het dagelijks leven. Met hun steile bijbeluitleg brachten zij het volk in stelling tegen het, inmiddels aangepaste, vredesakkoord.
LEES MEERPaus Franciscus is in Rio de Janeiro. Voor KRO Goedemorgen Nederland bekijkt Marjon van Royen hoe katholiek de stad nog is temidden van opkomende evangelische kerken. En hoe de Paus midden in de opstand valt tegen de corruptie, de belabberde gezondheidszorg, en het Braziliaanse brood en spelen beleid.
LEES MEERIn Havana heeft paus Benedictus een openluchtmis geleid voor 300.000 Cubanen. Daarmee sloot hij zijn bezoek aan Cuba af. Maar niet voordat hij een ontmoeting had met oud-president Fidel Castro. Correspondent Marjon van Royen in Havana.
LEES MEEROp de tweede dag van zijn bezoek aan Cuba heeft paus Benedictus XVI een ontmoeting gehad met president Raúl Castro. Castro heeft de kerk nodig, onderandere voor zijn economische hervormingsplannen. Correspondent Marjon van Royen in Havana.
LEES MEERPaus Benedictus is in Cuba voor zijn eerste bezoek aan het streng communistische eiland. Het is een politiek zeer gevoelig bezoek. In Santiago leidde hij een mis op het plein van de revolutie. Tienduizenden Cubanen waren er bij. Correspondent Marjon van Royen is op Cuba, in Havana.
LEES MEERPaus Benedictus is gearriveerd op Cuba voor zijn eerste bezoek. Officieel komt hij naar het eiland ter ere van de 400-jarige verjaardag van de patroonheilige van het eiland, de Heilige Maagd van El Cobre. Maar net als in 1998 lijkt ook dit bezoek vooral politiek gemotiveerd. Marjon van Royen blikt vooruit.
LEES MEERDemonstranten van Vrouwen in het Wit uit Cuba wil Paus Benedictus spreken die vanavond aankomt. Kardinaal Jaime Ortega onthoudt zich van openlijke kritiek en schaart zich achter de officiële lijn. Zo sprak hij zich uit tegen het 50-jarige Amerikaanse embargo, maar oefent hij ook subtiel druk uit om de mensenrechten te respecteren.
LEES MEERDe Mexicaanse drugskartels zijn de Colombiaanse drugskartels allang voorbij gesteefd. Niet alleen in macht en inkomen. Maar ook in gewelddadigheid. Afgelopen jaar vermoordden ze in Mexico meer dan 6000 mensen. De meeste slachtoffers zijn gemarteld en in stukken gesneden. En toch: de Mexicaanse narcobazen blijken zwaar religieus.
NOS Journaal: Mexico is gevaarlijker dan Irak
LEES MEER‘Het Mexico dat Marjon en Sandra bij elkaar beleefd hebben staat in geen enkele reisgids' De Morgen
ISBN: 9789041707284
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Uitgave als Rainbow Pocket: februari 2009
Rainbow Pocketboek nr: 508
Prijs: € 7.95
Uitgeverij Fosfor heeft Nacht van de schreeuw opnieuw uitgegeven (Juni 2015). Nu ook als E-book (ePub zonder DRM / 178.000 woorden; leestijd ca. 15 uur / eerste druk 2005). Ook verkrijgbaar via bol.com.
Omslagillustratie: Wim Hardeman